Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Заместник министър-председателят и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов участва в заседанието на Народното събрание, посветено на парламентарен контрол
12/02/2010

Заместник министър-председателят и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов участва в заседанието на Народното събрание, посветено на парламентарен контрол

12 февруари 2010 г.

Във времето за парламентарен контрол на 12 февруари 2010 г. заместник министър-председателят и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов отговори на въпрос на народния представител Михаил Миков относно политиката, провеждана от Министерството на вътрешните работи.

Министърът на отбраната Аню Ангелов отговори на въпрос на народния представител Спас Панчев относно обгазяването на гр. Стара Загора и на питане на народния представител Тодор Великов относно политиката на Министерството на отбраната за спазване на конкретно право на гражданите на Република България от Стара Загора и региона за здравословна среда за живот, във връзка с експлоатацията на Централния артилерийски полигон (ЦАТИП) – „Змейово” и данни за конфликт на интереси и длъжностна несъвместимост на висши държавни служители в Министерството на отбраната в тази връзка.

Министърът на външните работи Николай Младенов отговори на питане на народните представители Яне Янев и Димитър Чукарски относно предприети действия от българската държава след влизане в сила на Лисабонския договор, за встъпване в длъжност на избрания 18-ти член на Европейския парламент от Република България.

Министърът на правосъдието Маргарита Попова отговори на въпрос на народния представител Мартин Димитров относно краен срок за пререгистрация на търговски дружества.

Министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов отговори на въпрос на народния представител Михаил Михайлов относно провеждането на квалификационни изпити в професионална гимназия по механотехника – Русе.

Министърът на здравеопазването Божидар Нанев отговори на въпрос на народния представител Димитър Дъбов относно размера на формирания бюджет на Общинска болница – Нови пазар, на питане на народния представител Цвета Георгиева относно мерки за осигуряване на животоспасяващи и животоподдържащи лекарства за онкоболните в България, на питане на народните представители Нигяр Сахлим, Хасан Адемов и Лютви Местан относно политиката на Министерството на здравеопазването за преструктуриране на болничната помощ, на въпроси на народния представител Георги Божинов относно финансирането, работата и бъдещето на общинските болници в Мездра, Бяла Слатина, Оряхово и Козлодуй, отговорили на критериите и сключили договор с НЗОК и относно финансирането на лечебните заведения в гр. Враца, на въпрос на народния представител Димитър Горов относно предстоящи проблеми, свързани с финансирането на общинските болници в Ловешка област, на въпрос на народния представител Михаил Миков относно резерва на Здравната каса и на питане на народния представител Антон Кутев относно социалните и кадрови политики, прилагани при закриване на болниците в малките населени места.

Народното събрание отхвърли на заседанието си на 12 февруари 2010 г. промените в Закона за отбраната и въоръжените сили и подкрепи президентското вето върху тях.

Според  Красимир Велчев /ПГ на ПП ГЕРБ/ социалната политика, която застъпва президентът,  е абсолютен популизъм. Той заяви, че при предишното управление летище "Божурище" е било заменено за 100 апартамента, които сега изобщо не могат да се използват.

ПГ на Синята коалиция не приема мотивите на президента, защото според тях това е политически акт, който създава напрежение в системата. Работата на Министерството на отбраната се препъва в законодателни процедури, заяви Асен Агов от ПГ на Синята коалиция.

ПГ на Коалиция за България и ПГ на ДПС се обявиха в подкрепа на ветото. Ангел Найденов от Коалиция за България посочи, че част от демотивацията на хората, ангажирани в сектора "Отбрана", се дължи именно на отпадането на онзи тип социална политика, която държавата им дължи. Корман Исмаилов от ДПС каза, че във всяка сериозна държава правата на военните, дори когато се пенсионират, са гарантирани.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

 Обявление за провеждане на процедура за подбор на кандидати за член на Европейския комитет за предотвратяване на изтезанията и нечовешкото или унизително отнасяне или наказание

Онлайн посещения на Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини