Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Депутатите изслушаха министъра на икономиката Трайчо Трайков във връзка с намеренията на правителството за бъдещото изграждане на АЕЦ "Белене"
26/02/2010

Депутатите изслушаха министъра на икономиката Трайчо Трайков във връзка с намеренията на правителството за бъдещото изграждане на АЕЦ "Белене"

26 февруари 2010 г.

Народните представители изслушваха на заседанието си на 26 февруари 2010 г. министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков във връзка с намеренията на правителството за бъдещото изграждане на АЕЦ "Белене". Искането беше на Мартин Димитров и Иван Иванов /ПГ на Синята коалиция/.

Във времето за парламентарен контрол заместник министър-председателят и министър на вътрешните работи отговори на питане на народните представители Яне Янев и Тодор Великов относно политиката на МВР във връзка с данни за крупни злоупотреби, извършени от т.нар. олигарси и на въпрос на народния представител Антон Кутев относно заплащането на охраната на футболните мачове.

Заместник министър-председателят и министър на финансите Симеон Дянков отговори на въпрос на народния представител Георги Пирински относно текста на Конвергентната програма на Република България за 2009 – 2012 г. и на въпрос на народния представител Мартин Димитров относно позиция по финансирането на проекта за АЕЦ"Белене".

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков отговори на въпроси на народния представител Мартин Димитров относно газови връзки с Румъния и Гърция, относно експлоатационен период на V и VІ блок на АЕЦ "Козлодуй" и относно национален план за развитие на възобновяемите енергийни източници, на въпрос на народния представител Драгомир Стойнев относно неизпълнение на ратифицираните споразумения по инициативата ДЖЕРЪМИ /Jeremie/, на питане на народните представители Яне Янев и Цветан Цветанов относно защитата на държавния интерес в приватизирани дружества, в които министърът на икономиката, енергетиката и туризма е принципал на миноритарен държавен дял и на въпрос на народния представител Петър Курумбашев относно издаване на лиценз за 80-мегаватов соларен парк на AES от ДКЕВР.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев отговори на питания на народния представител Димчо Михалевски относно изпълнение на заявени ангажименти за подкрепа на строителния бранш в Република България и относно изпълнение на отговорностите за реализиране на преструктурирането и модернизацията на сектор "Водоснабдяване и канализация" в Република България, на питане на народния представител Венцислав Лаков относно проектиране и изграждане на четирилентово трасе от международния път Е-79 в участъка Мездра-Ботевград и усвояване на средствата по предприсъединителната програма ИСПА, на питане на народния представител Йордан Бакалов относно нарушаване на правата на българските граждани като потребители от доставчиците на водоснабдителни услуги, на питане на народните представител Иван Костов и Иван Николаев Иванов относно защита на обществения интерес при строителството на АМ "Тракия", на въпрос на народния представител Любомир Иванов относно забавяне в изграждането на магистрала "Люлин" и на въпрос на народния представител Петър Мутафчиев относно строителството на нов мост на р. Стряма.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

 Обявление за провеждане на процедура за подбор на кандидати за член на Европейския комитет за предотвратяване на изтезанията и нечовешкото или унизително отнасяне или наказание

Онлайн посещения на Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини