Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Започна четвъртата сесия на 41-то Народно събрание
01/09/2010

Започна четвъртата сесия на 41-то Народно събрание

1 септември 2010 г.

Започна четвъртата сесия на 41-то Народно събрание. Представители на парламентарните групи направиха изявления във връзка с началото на сесията и да представиха законодателните си приоритети.

Преди това депутатите гласуваха седмичната си програма. Парламентът ще приеме днес процедурни правила за изслушването на доклада на премиера в началото на всеки шестмесечен период на председателство на Европейския съюз. Депутатите решиха докладът на министър-председателя да бъде първа точка утре в дневния ред.

Парламентът  прие днес процедурни правила за изслушването на доклада на премиера в началото на всеки шестмесечен период на председателство на Европейския съюз. Предстои утре министър-председателят да представи доклада пред Народното събрание. Според парламентарния правилник Народното събрание изслушва доклад на министър-председателя в началото на всеки шестмесечен период на председателство на Европейския съюз за участието на България в Европейския съюз през предходното председателство и за задачите по време на текущото председателство.

Приетите правила предвиждат изказвания на по един представител от всяка парламентарна група, които трябва да бъдат до 10 минути, и изявление на един независим депутат - до 5 минути.     Представителите на България в Европейския парламент, които присъстват в залата, могат да вземат думата при същия регламент. След това се предвижда възможност премиерът да отговори на народните представители и на евродепутатите, които са се изказали преди това. По доклада не се приема решение.

Валентин Николов от ПГ на "Атака" пое ръководството на комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика от началото на тази сесия. Ротацията беше обявена от пленарната трибуна от председателя на парламента Цецка Цачева.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини