Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на парламента Цецка Цачева: През 2010 г. е постигната повече прозрачност и откритост на законодателния процес и на бюджетните разходи на Народното събрание
14/12/2010

През 2010 г. е постигната повече прозрачност и откритост на законодателния процес и на бюджетните разходи на Народното събрание, отбеляза председателят на парламента Цецка Цачева. На 14 декември 2010 г. тя се срещна с акредитираните в Народното събрание медии и откри традиционната фотоизложба „Парламентарната година през погледа на фоторепортерите”.

Цецка Цачева посочи, че през Четвъртата сесия са приети закони, които са крачка напред в реализирането на приоритета на правителството за влизане в Шенгенското пространство и свързаното с него справяне с организираната престъпност и корупционните практики. Сред тях са одобрените промени в Закона за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси и предстоящите изменения в Наказателно-процесуалния кодекс.

Председателят на парламента отбеляза като нов момент по отношение на парламентарния контрол оповестяването в пленарна зала на мотивите за недопускане на въпроси и питания до парламентарния контрол. Цецка Цачева подчерта, че по предложение на гражданското общество са били изготвени няколко регистри на Народното събрание, в това число и на сътрудниците на народните представители.

Фотоизложбата „Парламентарната година през погледа на фоторепортерите” е реализирана съвместно от парламентарния пресцентър и акредитирани фоторепортери. Експозицията включва 20 пана с любопитни и знакови моменти от работата на 41-ото Народно събрание през изминалата 2010 г.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини