Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
По повод терористичния акт на московското летище Домодедово председателят на парламента Цецка Цачева изпрати съболезнователни адреси до колегите си Сергей Миронов и Борис Гризлов
25/01/2011

По повод терористичния акт на московското летище Домодедово председателят на Народното събрание Цецка Цачева изпрати на 25 януари 2011 г. съболезнователни адреси до председателя на Съвета на Федерацията на Федералното събрание на Руската Федерация Сергей Миронов и до председателя на Държавната Дума на Федералното събрание на Руската Федерация Борис Гризлов.

„Дълбоко съм потресена от терористичния акт на московското летище Домодедово, който доведе до десетки жертви и много ранени. Убийството на невинни хора, сред които и българин, вся ужас във всеки от нас”, пише Цецка Цачева в съболезнователните адреси.

Председателят на Народното събрание изразява покрусата на всички народни представители от българския парламент.

„Споделяме болката на приятелския руски народ и мъката на потопените в скръб семейства на жертвите. В този тежък момент изразяваме нашата приятелска и човешка съпричастност», се казва в съболезнователното послание.

„България остро и решително осъжда този варварски терористичен атентат, който е грубо и недопустимо посегателство срещу съвременната цивилизация. Убедена съм, че този брутален акт ще удвои енергията на институциите, на гражданското общество и на световната демократична общественост за безкомпромисна борба с тероризма”, пише до своите руски колеги председателят на Народното събрание.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Избор на член на Съвета за електронни медии

    Последни новини