Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
В Народното събрание беше обявено началото на обществен дебат за Общата селскостопанска политика на ЕС за периода 2014 – 2020 г.
31/01/2011

В Народното събрание беше обявено началото на обществен дебат за  Общата селскостопанска политика на ЕС за периода 2014 – 2020 г. Българският евродепутат  Мария Неделчева посочи на пресконференция, че през следващите шест месеца в различни градове на страната ще бъде обсъждана позицията на България за Общата селскостопанска рамка на ЕС за периода. Целта на дискусиите е в тях да се включат представители на земеделския сектор у нас. Инициативата за обсъжданията е подкрепена от правителството, от партията ГЕРБ, от Асоциацията на земеделските производители в България. Първата среща ще бъде на 15 февруари в Благоевград, а последната - на 15 юли в Ямбол, когато се очаква да бъде съставена и окончателната позиция на страната ни, отбеляза Мария Неделчева. Мнението на селскостопанските производители ще бъде отчитано чрез анкети, резултатите от които трябва да покажат как да се реформира секторът. Селското стопанство е стратегически отрасъл в икономиката ни и ние трябва да отстоим националната си позиция, каза евродепутатът.

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева отбеляза на пресконференцията, че изработването на позицията на страната ни по общоевропейската селскостопанска политика е обвързано и със законодателни инициативи. Това обаче изисква еднопосочност на действията на всички парламентарни групи, допълни тя.

За следващия програмен период България ще настоява за справедливо разпределение на финансовите средства за селскостопанските производители в ЕС, каза заместник-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров. По думите му ЕК трябва да даде възможност на всяка страна да разпредели субсидиите, съобразно с нуждите си.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Избор на член на Съвета за електронни медии

    Последни новини