Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на парламента Цецка Цачева участва в Братислава в Тринадесетата среща на председателите на парламенти на страните от регионалното партньорство
20/05/2011

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева участва в Братислава в Тринадесетата среща на председателите на парламенти на страните от регионалното партньорство (Австрия, Чехия, Полша, Словакия, Словения и Унгария). Форумът се проведе в Националния съвет на Словакия. За участие в срещата бяха поканени и България, Румъния и Хърватия.

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева направи изказване по темата за развитието на инфраструктурата в региона и представи основните приоритети в развитието на транспортната инфраструктура на Република България.

От нашия регион след кризата очакваме устойчив икономически растеж и дългосрочна конкурентноспособност, подчерта председателят на българския парламент. По думите й това можем да постигнем с ефективна пазарна среда, с ефективно използване на еврофондовете и успешно инвестиране в инфраструктурни проекти.

Продължаването на реформите в нашите страни е много важно, защото то е едно от условията за създаване на ефективна пазарна среда, зояви Цецка Цачева. Тя допълни, че другото важно нещо е пълноценното използване на европейските фондове.

Председателите на парламенти обсъдиха темите за „Развитие на инфраструктурата в региона” и „Туризъм и инфраструктура”.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

    Последни новини