Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева връчи почетен плакет на Народното събрание на носителя на наградата „Оборище” – писателя и журналиста Михаил Кръстев
07/06/2011

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева връчи почетен плакет на Народното събрание на тазгодишния носител на наградата „Оборище” – писателя и журналиста Михаил Кръстев. Наградата е присъдена на Михаил Кръстев от Сдружението на възрожденските градове за трилогията му „Виното на надеждите”.

Председателят на Народното събрание отбеляза, че връчва почетния плакет в знак на респект и уважение към човека и писателя, обърнал се към темата за Априлското въстание.

Михаил Кръстев 40 години събира исторически факти, изследва разкази на очевидци, търси легенди и митове, за да напише своята трилогия. В нея разглежда темата за свободата и робството, за греха и опрощението между християни и мюсюлмани, между турци и българи, за трагичната участ на въстаниците. Михаил Кръстев не само продължава традицията на българските писатели да пишат за героите на въстанието, но е представил историческото събитие от гледна точка на съвременния свят, на съвременната човешка психология.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Избор на член на Съвета за електронни медии

    Последни новини