Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Народните представители проведоха разисквания по вота на недоверие към Министерския съвет
16/06/2011

Народните представители проведоха разисквания по вота на недоверие към Министерския съвет. Вотът на недоверие към правителството ще бъде гласуван на 17 юни 2011 г., в 12.40 часа. Това обяви заместник-председателят на Народното събрание Анастас Анастасов след края на дебатите в пленарна зала. В дискусията се включиха депутатите от ПГ на Коалиция за България, ПГ на ДПС, ПГ на ПП ГЕРБ и независими народни представители. От ПГ на Синята коалиция и ПГ на Партия Атака обявиха, че няма да участват в разискванията и в гласуването. Според правилата то се насрочва 24 часа след приключване на дебатите в НС. Мотивите за вота на недоверие са заради провала на антикризисната политика на правителството и тежките последици за хората. Вносители са 68 депутати от ПГ на Коалиция за България и ПГ на ДПС.

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за пътищата, с които се създава Национална компания "Стратегически инфраструктурни проекти". С одобрените изменения в закона се посочва изрично, че основният предмет на дейност на новото държавно предприятие е проектиране, изграждане, поддържане и ремонт на автомагистралите "Струма", "Хемус" и "Черно море". Компанията ще работи по дейностите за осъществяването на трите проекта, за управлението след изграждането и въвеждане в експлоатация на магистралите. Министърът на регионалното развитие и благоустройството упражнява правата на собственост на държавата в компанията. Той ще контролира компанията за изпълнението на програмата и плана й, предвиждат промените. Освен министърът на благоустройството в органите на управление на "Стратегически инфраструктурни проекти" са управителен съвет и изпълнителен директор на дружеството. В мотивите на вносителя - Министерският съвет, се посочва, че работата на компанията ще доведе до ефективно усвояване на безвъзмездните финансови помощи от кохезионния фонд и Европейския фонд за регионално развитие на ЕС, предназначени за финансиране чрез оперативна програма "Транспорт" на пътни проекти от трансевропейските транспортни мрежи, преминаващи през България, и на пътища с национално значение.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини