Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Специализираните съдилища ще започнат работа от 1 януари 2012 г., реши парламентът с приемането на първо четене на Законопроекта за изменение и допълнение на Наказателно-процесуалния кодекс
15/07/2011
Специализираните съдилища ще започнат работа от 1 януари 2012 г., реши парламентът с приемането на първо четене на Законопроекта за изменение и допълнение на Наказателно-процесуалния кодекс с вносители Юлиана Колева, Ивайло Тошев, Димитър Лазаров и Красимир Ципов. Сред предложенията за промени са и отпадането от подсъдността на специализирания съд на престъпленията по чл. 243 и чл. 244 от НК - изготвяне и пускане в обръщения на фалшиви пари или ценни книжа.

По време на парламентарния контрол на въпроси и питания на народните представители отговаряха министър-председателят Бойко Борисов, заместник министър-председателят и министър на финансите Симеон Дянков, министърът на отбраната Аню Ангелов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

Министър-председателят Бойко Борисов отговори на въпрос на Мая Манолова относно участие на членове на правителството в предизборната кампания, на въпрос на Георги Божинов относно среща на министър-председателя на Република България с експерти от американска компания "Шеврон", на въпрос на Павел Шопов относно информацията в медиите за изнасяне на класифицирана информация от бившия началник щаб ген. Колев, на въпрос на Иван Костов относно продължаващата охрана на лидерите на тристранната коалиция и г-н Румен Петков, на питане на Сергей Станишев и Пенко Атанасов относно смяната на председателя на Селскостопанска академия и на две питания на Корнелия Нинова относно координация на общата политика на правителството и относно препоръките на Европейската комисия по Националната програма за реформи на България 2011 г. и Конвергентната програма на България 2011 - 2014 г.

Заместник министър-председателят и министър на финансите Симеон Дянков отговори на въпрос на Павел Шопов и Любомир Владимиров относно негативни оценки в западни медии относно последиците от кризата в Гърция по отношение на гръцките банки в България, на въпрос на Анна Янева и Корнелия Нинова относно приватизацията на "Булгартабак холдинг" АД и на въпрос на Цвета Георгиева относно въвеждане на пределни цени на основните продукти и услуги за населението.

Министърът на отбраната Аню Ангелов отговори на питане на Георги Пирински относно проект "Нов тип многоцелеви изтребител".

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев отговори на две питания на Димчо Михалевски относно политиката на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за гарантиране изпълнението на Оперативна програма "Околна среда" и намаляване риска от санкции на България за неизпълнение на Европейска директива за пречистване на отпадъчни води и относно политиката за рехабилитация на републиканската пътна мрежа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за 2011 г. и 2012 г., на въпрос на Емил Караниколов относно удвояване на път от гр. Стара Загора до магистрала "Тракия" и на въпрос на Живко Тодоров относно изграждане на жилищни блокове на територията на град Стара Загора от Държавно предприятие "Строителство и възстановяване".

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Избор на член на Съвета за електронни медии

    Последни новини