Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Изложба „Млади германски и български художници” гостува в Народното събрание
02/11/2011

Изложба „Млади германски и български художници” гостува в Народното събрание. Председателят на парламента Цецка Цачева отбеляза при откриването на експозицията, че целта на инициативата е да стимулира културното сътрудничество между двете приятелски европейски държави. Уверявам ви, че развитието на културните връзки между България и Германия винаги е било приоритет за българския парламент, заяви Цецка Цачева. Тя отбеляза, че утре в Народното събрание ще гостува делегация от Германия по повод избора на практиканти за участие в програмата “Международна парламентарна практика” на Германския Бундестаг. Българският парламент е дългогодишен партньор в тази програма, която се провежда под патронажа на председателя на Бундестага.

Искрено се надявам, че ние – като парламентаристи, и в бъдеще ще даваме своя принос за подобни проекти като днешния и за развитието и обогатяването на образователни и културни инициативи между младите хора от нашите две страни, отбеляза председателят на парламента.

Домакин на изложбата е Комисията по културата, гражданското общество и медиите с председател г-жа Даниела Петрова.

Идеята на проекта е да представи многоликостта и разнообразието на съвременния свят през погледа на младите творци чрез средствата на живописта, фотографията и видео-арта. България е представена от художниците Ирена Димитрова, Нено Белчев, Велина Гребенска, Антония Колева, Юлиана Хичева, Калоян Илиев–Кокимото и Петър Минчев. Германия е представена от художниците Квета Казмукова, Надин Киезе, Сабрина Шийке, Верена Реш, Йоханна Лухт, Георг Шварц и Томас Корн.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на управител на НЗОК

    Последни новини