Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Започна официалното посещение на българската парламентарна делегация в Индия
27/11/2011

С посещение в мемориала Раджгхат започна официалната визита в Индия на водената от председателя на Народното събрание българска парламентарна делегация. На мястото на кремацията на Махатма Ганди председателят на Народното събрание Цецка Цачева поднесе венец.

С ритуално разпръскване на розови листа върху саркофага на Махатма Ганди  членовете на българската делегацията отдадоха почит и се поклониха пред паметта на бащата на индийската нация.
„Идеите и учението на Махатма Ганди имат непреходно значение и нараставаща роля в днешния променящ се и глобален свят. Неговото послание за мир, толерантност и ненасилие отеква и днес и вдъхновява милиони хора по целия свят ”.Това написа в почетната книга председателят на Народното събрание Цецка Цачева. Тя заяви, че приятелският български народ  високо цени Махатма Ганди и го почита като Апостол на ненасилието. Помним знаменателните му думи „Бъди промяната, която искаш в света” , отбеляза Цецка Цачева.

През първия ден от посещението си в индийската столица българските парламентаристи  посетиха Центъра на занаятите и разговаряха с представители на деловите среди.

В делегацията на Народното събрание са включени министърът на здравеопазването  Стефан Константинов и министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов. Утре, 28 ноември 2011 г. в присъствието на членовете на българската парламентарна делегация ще бъдат подписани междуправителствено споразумение  за сътрудничество в областта на здравеопазването и медицината и Програма за сътрудничество в областта на науката и технологиите.

Програмата през втория ден от визитата предвижда разговори на най-високо равнище – със спикера на Долната камара на индийския парламент г-жа Мейра Кумар, с държавния министър на външните работи г-жа Принит Каур и с лидера на опозицията в Долната камара г-жа Сушма Сварадж. Българските парламентаристи ще бъдат официално приветствани в пленарната зала на индийския парламент и ще присъстват на парламентарен контрол.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на управител на НЗОК

    Последни новини