Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Българският парламент подкрепя засилването на натиска върху режима в Сирия
16/03/2012

Българският парламент подкрепя засилването на натиска върху режима в Сирия и установяване на ефективни санкции, включително прекратяване на всички оръжейни доставки. Това се казва в декларация на Народното събрание, приета единодушно от депутатите в началото на пленарното заседание със 135 гласа "за" и без нито един "против" или "въздържал се". НС настоява за незабавно прекратяване на насилието и осигуряване на хуманитарни коридори до бедстващото население. Българският парламент подкрепя предложения от Арабската лига план за доброволно оттегляне на Башар ал Асад от управлението на страната и осигуряване на мирен преход към демокрация, основана на многопартийна система, зачитане правата на човека, свобода на медиите, се казва още в текста.

Повече от 8000 граждани на Сирия към днешна дата по данни на ООН са загинали при размириците там. Не можем да останем безучастни, още повече, че регионът е близо до нас, обясни нуждата от позиция на българския парламент председателят на комисията по външна политика и един от вносителите на текста Доброслав Димитров.Той припомни, че вчера е изминала 1 година от началото на протестите в арабската държава.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини