Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Десислава Атанасова и Делян Добрев положиха клетва пред Народното събрание като министри
21/03/2012

Делян Добрев и Десислава Атанасова положиха клетва пред Народното събрание съответно като министър на икономиката, енергетиката и туризма и министър на здравеопазването. Делян Добрев заема мястото на подалия оставка министър на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, а Десислава Атанасова сменя Стефан Константинов на поста министър на здравеопазването.

Освобождаването на Стефан Константинов и изборът на Десислава Атанасова стана с гласовете на 120 народни представители, 46 бяха "против", нямаше въздържали се. ПГ на Синята коалиция не участва във вота. ПГ на Коалиция за България, ПГ на ДПС и ПГ на Партия Атака бяха против. 19 независими депутати бяха "за", един "против". Оставката на Трайчо Трайков и новият министър на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев бяха подкрепени от 119 депутати, 42 - против и без "въздържал се". Във вота не участваха ПГ на Партия Атака и ПГ на Синята коалиция. ПГ на ПП ГЕРБ и 19 независими народни представители подкрепиха решението. ПГ на Коалиция за България, ПГ на ДПС и един независим гласуваха "против". Персоналните промени в правителството представи вицепремиерът Симеон Дянков.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини