Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Присъединяването на България към Шенгенското пространство, кризата в Европа и бъдещето на еврозоната бяха основните теми на срещата на председателя на парламента Цецка Цачева с президента на Чешката република Вацлав Клаус
27/03/2012

Присъединяването на България към Шенгенското пространство, кризата в Европа и бъдещето на еврозоната бяха основните теми на срещата на председателя на Народното събрание Цецка Цачева с президента на Чешката република Вацлав Клаус.

Цецка Цачева благодари на държавните институции, на политиците и гражданите на Чешката република за категоричната им подкрепа в естествения стремеж да България да се присъедини към Шенген. Тя подчерта, че страната ни е платила скъпата цена за своето членство, влагайки много средства и инвестиции, за да изпълни критериите.

Чехия безрезервно подкрепя България за членството й в Шенгенското пространство, заяви на срещата президентът на Чешката република Вацлав Клаус. Той допълни, че това пространство има както своите предимства, така и недостатъци. Според Вацлав Клаус европейските държави осъзнават, че предимства и недостатъци има и идеята за еврото.

Председателят на Народното събрание отбеляза, че българският парламент е дал съгласие за сключване на Договора за стабилност, координация и управление в Икономическия и валутен съюз, но при определени условия. Едно от условията е участието на страната ни да не води до финансови задължения и ангажименти за хармонизация на данъчната политика с договарящите се държави от Европейския съюз. България не приема общата данъчна политика, тъй като ниските данъци са средство и възможност за привличане на инвестиции, допълни Цецка Цачева.

Извън политическите теми българската културна общественост и политическият елит очакват с нетърпение представянето на Вашата книга. Темите, които вълнуват личност като Вас, чиято кариера на политик и държавник минава в годините на прехода, несъмнено ще представлява изключително голям интерес за българската аудитория, отбеляза на срещата председателят на парламента.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

    Последни новини