Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Среща Групата за приятелство България - Румъния с председателя на Сената на Румъния
28/06/2002
СРЕЩА НА ГРУПАТА ЗА ПРИЯТЕЛСТВО БЪЛГАРИЯ - РУМЪНИЯ С ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА СЕНАТА НА РУМЪНИЯ НИКОЛАЕ ВАКАРОЮИзключителен е факта, че в последно време България и Румъния успяват да съгласуват и поддържат съвместни позиции във външнополитически план, заяви председателят на Сената на Румъния Николае Вакарою на срещата с Групата за приятелство България - Румъния. Убеден съм, че тази визита ще даде тласък на очерталата се тенденция за намаляване на противоречията и увеличаване на съвместните ни усилия, каза от своя страна зам.-председателят на Групата за приятелство Радослав Илиевски.
България и Румъния поддържат много активни политически контакти и ролята на двата парламента в това отношение е изключително важна, бе общото мнение изразено на срещата. Групите за приятелство на двата парламента ще проведат съвместна среща в Свищов на 5 и 6 юли 2002 г., на която ще обсъдят проекти с участието на двете страни. На срещата ще бъде поканена и Асоциацията на дунавските общини, информира Радослав Илиевски.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

    Последни новини