Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Младежи с аутизъм бяха гости на Народното събрание по повод 2 април – Световния ден за повишаване информираността по въпросите на аутизма
30/03/2012

Младежи с аутизъм посетиха Народното събрание по повод 2 април – Световния ден за повишаване информираността по въпросите на аутизма. Те се срещнаха с председателя на парламента Цецка Цачева и представиха изложба от рисунки и керамични творби на деца и младежи от аутистичния спектър.

Гостите запознаха председателя на Народното събрание Цецка Цачева и заместник-председателя на Комисията по здравеопазването Даниела Дариткова с предизвикателствата, пред които са изправени хората с аутизъм и начините, по които се справят с тях. Младите художници Иво Атанасов и Любослав Ангелов подариха на Цецка Цачева свои творби.

Инициатор на посещението в парламента по повод Световния ден за повишаване информираността по въпросите на аутизма е гражданско движение „Помощ на лица с проблеми в развитието”. Целта на представената изложба е да покаже уникалния свят, различното мислене, интереси и способности на хората с аутизъм.

По официални данни от 2008 г. в България хората от аутистичния спектър са 16 000. В световен мащаб едно на 100 деца се диагностицира с аутизъм.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини