Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева и председателят на Съвета на федерацията на Федералното събрание на Руската федерация Валентина Матвиенко участваха в тържествените чествания в София по повод Деня на българската просвета и култура и славянската писменост
24/05/2012

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева и председателят на Съвета на федерацията на Федералното събрание на Руската федерация Валентина Матвиенко участваха в тържествените чествания в София по повод Деня на българската просвета и култура и славянската писменост. Председателят на Съвета на федерацията и водена от нея парламентарна делегация са на официално посещение в България по покана на председателя на българския парламент.

Цецка Цачева и Валентина Матвиенко се включиха в тържественото шествие и присъстваха на официалната церемония пред паметника на „Св. Св. Кирил и Методий” по повод Деня на българската просвета и култура. На тържественото честване присъстваха и народни представители.

На празника пред Националната библиотека бе отслужен тържествен водоствет. Изпълнени бяха „Върви, народе възродени” и химнът на Република България. От името на официалните лица бяха поднесени венци пред паметните на светите братя.

Председателят на българския парламент и председателят на Съвета на федерацията на Федералното събрание на Руската федерация присъстваха на тържественото академично тържество на Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Председателят на Съвета на федерацията на Федералното събрание на Руската федерация се обърна с приветствие към академичното ръководство, преподавателите и студентите на университета.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на управител на НЗОК

    Последни новини