Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на парламента Цецка Цачева поздрави новия председател на Българската академия на науките акад. Стефан Додунеков
12/06/2012

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева изпрати на 12 юни 2012 г. поздравителен адрес до новия председател на Българската академия на науките акад. Стефан Додунеков.

„Няма съмнение, че изборът на Общото събрание на БАН е израз на заслужено признание за Вашата дългогодишна научна и изследователска дейност, за Вашите доказани качества на виден български учен и достойна личност “, се казва в поздравителния адрес.

Зад Вашия избор стоят и очаквания за утвърждаване на авторитета на Българската академия на науките, посочва председателят на парламента. Вие заемате този отговорен пост във време на изпитания за Европа, които могат и трябва да мобилизират нова интелектуална и градивна енергия, добавя Цецка Цачева и изразява своята увереност, че респектиращите професионализъм, интелект и опит на акад. Стефан Додунеков ще бъдат извор на вдъхновение за младото поколение български учени.

„Вярвам, че под Ваше ръководство Българската академия на науките ще продължи да утвърждава своя авторитет на най-модерен и уважаван научно-изследователски център. Убедена съм, че ще вложите своя доказан опит и целия си ентусиазъм за постигането на тази благородна цел“, пише още Цецка Цачева.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини