Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
България подкрепя евроатлантическата ориентация на Република Косово, заяви заместник-председателят на Народното събрание Екатерина Михайлова на среща с премиера на Косово Хашим Тачи
19/06/2012

България подкрепя евроатлантическата ориентация на Република Косово и е готова да сподели своя опит по пътя към пълноправното членство в евроатлантическите структури, заяви заместник-председателят на Народното събрание Екатерина Михайлова на среща с министър-председателя на Република Косово Хашим Тачи. В разговора на 19 юни 2012 г. участваха и председателят на групата за приятелство България – Косово Юнал Лютфи, нейният заместник-председател  Владимир Тошев и народните представители Джема Грозданова и Атанас Мерджанов.

Заместник-председателят на парламента подчерта, че отношенията между двете страни са много добри и се осъществява активен политически диалог на всички нива. Тази стабилна основа трябва да бъде доразвита и това може да бъде постигнато чрез засилване на сътрудничеството между специализираните парламентарни комисии и групите за приятелство в двата парламента, посочи Екатерина Михайлова.

Премиерът Хашим Тачи предаде на българските парламентаристи поздрави от председателя на Националното събрание на Република Косово Якуп Красничи. Той подчерта, че основната цел на Косово е пълноправно членство в НАТО и ЕС и затова страната му е готова да черпи от българския опит. В Косово има български инвестиции и се надяваме в бъдеще те да се увеличат, добави Хашим Тачи.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

    Последни новини