Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на парламента Цецка Цачева разговаря с делегация на Групата за приятелство Австрия - България в Националния съвет на Австрия, водена от нейния председател Марио Кунасек
20/06/2012

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева разговаря на 20 юни 2012 г. с делегация на Групата за приятелство Австрия - България в Националния съвет на Австрия, водена от нейния председател Марио Кунасек. Визитата е по покана на председателя на парламентарната Група за приятелство България-Австрия Владислав Димитров.

Българо-австрийските отношения се базират на стабилна основа на приятелство, сътрудничество и партньорство, посочи на срещата председателят на парламента. Цецка Цачева подчерта, че като председател на Народното събрание лично насърчава активизирането на контактите между парламентарните комисии и групите за приятелство. По думите й в сътрудничеството между депутатите на двете страни има добри традиции, които трябва да се поддържат и доразвиват.

Председателят на групата за приятелство в Националния съвет на Австрия Марио Кунасек благодари за топлия прием в България и отбеляза, че това е първата визита в страната на австрийски парламентаристи в последните години. Проведохме много разговори и създадохме контакти, които се надяваме да се развият и задълбочат, посочи той и отправи покана към колегите си от групата за приятелство България – Австрия да посетят страната му. По думите на Марио Кунасек това е правилната посока, в която трябва да се развиват традиционно приятелските отношения между двете държави.

По-рано австрийските парламентаристи разговаряха с народните представители от Групата за приятелство България – Австрия и с депутатите от Комисията по външна политика и отбрана.

На 19 юни 2012 г. австрийските парламентаристи се срещнаха със заместник-председателя на Народното събрание Павел Шопов. По-късно гостите имаха разговори със заместник-министъра на отбраната Валентин Радев, с директора на Дирекция „Европейски държави” в Министерството на външните работи Христо Георгиев и с изпълнителния директор на Агенцията за инвестиции Борислав Стефанов.

В програмата на визитата е включена и среща със заместник-министъра на вътрешните работи Димитър Георгиев, както и посещения на Военната академия „Г.С.Раковски” и Националния военно-исторически музей.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

    Последни новини