Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
„Българката”, „Водопад”, „Отражение” и „Светлина” са част от творбите, които плевенските художници Огнян Кузманов и Пламен Моневски представят в Народното събрание
04/10/2012

„Българката”, „Развиване”, „Водопад”, „Отражение” и „Светлина” са част от творбите, които плевенските художници Огнян Кузманов и Пламен Моневски представят в изложбата си „Цвят и Форми”. Председателят на Народното събрание Цецка Цачева откри експозицията на 4 октомври 2012 г. в Клуба на народния представител.

Председателят на парламента подчерта, че и двамата автори имат своя територия за реализация и свой собствен стил. Прекрасно е, че в тази съвместна изложба изкуството на единия сякаш разширява въздействието на другия, дава му нова перспектива и възможност за един различен прочит, добави Цецка Цачева.

Духът ни сякаш се чувства успокоен от пасторалната изтънченост на образите на жени и мечти в картините на Огнян Кузманов, отбеляза председателят на Народното събрание. Земната топлота и чувственост, присъща на скулптурите на Пламен Моневски, е толкова осезаема, че не се нуждае от конкретна близост с облика на човека, за да бъде разбираема, посочи Цецка Цачева.

Изложбата „Цвят и Форми” включва 15 скулптури и 26 платна. Тя ще гостува на Народното събрание до 12 октомври 2012 г.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини