Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
В навечерието на 8 декември Академичният хор „Ангел Манолов” гостува в Народното събрание
07/12/2012

Атмосферата на студентския празник 8 декември донесоха в парламента изпълнителите от Академичния хор "Ангел Манолов". Те поздравиха депутатите и гостите на парламента.

Заместник-председателят на Народното събрание Екатерина Михайлова отбеляза, че вече е традиция хористите да гостуват в парламента в навечерието на студентския празник. Благодарим ви, че и тази година сте тук и с изпълненията си ни връщате спомените от студентските години, каза тя и пожела хубав празник на всички настоящи и бивши студенти.

Концертът започна със студентския химн "Gaudeamus igitur". В него бяха включени изпълнения на популярни класически и фолклорни произведения, а накрая, като пожелание към публиката, прозвуча и "На многая лета".

Академичният хор "Ангел Манолов" е основан през 1933 г. от маестро Ангел Манолов като един от първите студентски хорове в България. От него започват кариерата си редица световно известни български оперни певци като Борис Христов, Димитър Узунов, Никола Гюзелев, Александрина Милчева, Анна Томова – Синтова и други. От 1998 г. диригент на хора е Дарена Попова.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

    Последни новини