Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева изпрати съболезнователен адрес по повод кончината на актьора Георги Калоянчев
18/12/2012

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева изпрати съболезнователен адрес по повод кончината на големия български актьор Георги Калоянчев. В писмото до семейството и близките тя изразява своите и на депутатите в 41-то Народно събрание най-искрени съболезнования и съчувствие.

«Отиде си един от най-талантливите ни артисти – непреходен символ на цяла епоха в съвременния български театър и кино. Георги Калоянчев посвети целия си живот на изкуството, вложи в него целия си талант, артистична мощ, мъдрост и обаяние», пише в съболезнователния адрес председателят на българския парламент.

«Георги Калоянчев изгради завладяващи образи както на сцената, така и в знакови за филмовата ни история екранни произведения, за които получи топлото признание и обич на публиката. Съприкосновението с неговия талант беше истински празник. Ненадминатите му артистични превъплъщения ще останат сред най-високите достижения в развитието на българското театрално и филмово изкуство», се казва още в съболезнователното писмо.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на управител на НЗОК

    Последни новини