Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева участва в тържествените прояви по случай 135 години от Освобождението на София
04/01/2013

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева участва в тържествените прояви по случай 135 години от Освобождението на София.

Председателят на парламента присъства на благодарствения молебен в храма „Света Неделя“. На службата Знеполският епископ Йоан припомни събитията от деня на Освобождението на София. Той отбеляза, че вълнението на софиянци било голямо, а цялото духовенство тръгнало в многобройно шествие до мястото, където е голготата на йеродякон Игнатий. Шествието се спуснало по орханийския път, за да премине през храма "Света София" и да се насочи към катедралата "Свети Крал" /дн. "Света Неделя"/, където е отслужен благодарствен молебен.

По-късно председателят на Народното събрание Цецка Цачева поднесе венец пред Паметника на българския опълченец.

Честването на годишнината от Освобождението е организирано от Столичната община в партньорство със Софийската Света митрополия, Сдружението на приятелите на Русия "Александър Невски" и фондацията "Героите на България".

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

    Последни новини