Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева покани ПАСЕ да изпрати наблюдатели на националния референдум на 27 януари 2013 г.
14/01/2013

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева получи писмо от председателя на ПАСЕ Жан-Клод Миньон в отговор на отправена от нея покана ПАСЕ да изпрати свои наблюдатели на националния референдум на 27 януари 2013 г. В отговора си Жан-Клод Миньон информира, че Асамблеята няма да може да проследи този референдум, тъй като това се извършва само при определени ситуации.

Председателят на парламента посочва в поканата си до председателя на ПАСЕ от 18 декември 2012 г., че въз основа на решение на Народното събрание, прието на 24 октомври 2012 г. и обнародвано в Държавен вестник на 30 октомври 2012 г., президентът е насрочил национално допитване с въпрос: „Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала? ”

На 10 януари 2013 г. председателят на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа Жан-Клод Миньон е изпратил отговор на писмото на Цецка Цачева. В него той я уведомява, че Парламентарната асамблея няма възможност да наблюдава този референдум, тъй като това се извършва само при определени ситуации.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини