Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Двустранните отношения, парламентарния диалог и най-широк кръг актуални теми от европейския дневен ред обсъдиха председателят на Народното събрание Цецка Цачева и председателят на Камарата на представителите на ирландския парламент Шон Барет
29/01/2013

В последния ден от работното си посещение в Ирландия председателят на Народното събрание Цецка Цачева се срещна с председателя на Камарата на представителите на ирландския парламент Шон Барет. Двустранните отношения, парламентарният диалог и най-широк кръг актуални теми от европейския дневен ред бяха обсъдени в хода на разговора.

Председателят на ирландския парламент се спря по-подробно на приоритетите на ирландското председателство, които включват: устойчиво икономическо възстановяване с фокус върху нуждите на хората; инвестиции в благоприятстващ заетостта икономически сектор и в ресурсите на Европа; Европа и света: печелившо и за двете страни взаимодействие. Двамата бяха категорични, че за ЕС е от особена важност  създаването на необходимите условия за повишаване на заетостта и устойчивото развитие. В тази връзка бе подчертано икономическото възстановяване на Европа като ключов елемент в програмата на ирландското председателство, което включва Единен пазар, ориентиран към бъдещето, с акцент върху младото поколение и борбата с младежката безработица.

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева изрази благодарност за премахването на ограниченията за достъп на български граждани до ирландския трудов пазар. Тя отправи покана към г-н Шон Барет да посети България начело на парламентарна делегация.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Избор на председател, заместник–председатели и секретар на Централната избирателна комисия

Избор на председател на Комисията за финансов надзор

    Последни новини