Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева се срещна с председателя на Събранието на Република Албания Йозефина Топали
05/02/2013

Българо-албанските отношение се базират на стабилната основа на приятелство, сътрудничеството и партньорството. Това бе потвърдено на срещата на председателя на Народното събрание Цецка Цачева с председателя на Събранието на Република Албания Йозефина Топали.

Парламентарна делегация, водена от председателя на албанския парламент, е на двудневно официално посещение в България. Визитата е по покана на председателя на Народното събрание.

Цецка Цачева и Йозефина Топали изразиха задоволство от факта, че през последната година е налице интензивен диалог на най-високо политическо ниво. Посочено бе, че това дава възможност двете страни да се концентрират върху разширяване на областите на двустранно сътрудничество и реализирането на общи проекти.

Като потенциални сфери за развитие в хода на разговора бяха посочени икономиката, енергетиката, търговията и туризмът.

България има отворена, прагматична и конструктивна политика по отношение на страните от Западните Балкани, заяви председателят на българския парламент. Цецка Цачева потвърди подкрепата на страната ни за процеса на европейска интеграция на Албания в съответствие с решенията на Европейския съвет от декември миналата година.

На 6 февруари 2013 г. в 10.50 часа председателят на Събранието на Република Албания Йозефина Топали ще направи Обръщение към народните представители в пленарната зала на българския парламент.

Програмата на визитата предвижда среща с министър-председателя Бойко Борисов. Делегацията ще бъде приета и от президента на Република България Росен Плевнелиев.

В състава на делегацията са включени депутатите от Събранието на Република Албания Ледина Алоли, Аренца Трашани, Флорион Мима и Селями Джепа.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

 Обявление за провеждане на процедура за подбор на кандидати за член на Европейския комитет за предотвратяване на изтезанията и нечовешкото или унизително отнасяне или наказание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на член на Централната избирателна комисия

Избор на председател на Икономическия и социален съвет

Избор на генерален директор на Българската телеграфна агенция

    Последни новини