Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Ръководството на 41-то Народно събрание се срещна с Негово Светейшество патриарх Неофит
28/02/2013

Ръководството на 41-то Народно събрание се срещна на 28 февруари 2013 г. с Негово Светейшество патриарх Неофит. В разговора участваха председателят на Народното събрание Цецка Цачева и заместник-председателите на парламента Екатерина Михайлова, Христо Бисеров и Павел Шопов.

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева подчерта, че отношенията между Народното събрание и Българската православна църква винаги са се основавали на взаимна почит и уважение и даде висока оценка за ролята на църквата в трудните години на прехода. Изборът на нов български патриарх при пълно спазване на канона беше блестящ пример и урок, който светската власт трябва да следва, заяви Цецка Цачева и пожела на Негово Светейшество патриарх Неофит здраве и сили в неговата високоотговорна мисия за добруването и единението на българския народ.

Негово Светейшество патриарх Неофит благодари за срещата и за присъствието на председателя на Народното събрание Цецка Цачева на интронизацията му. Той отбеляза, че е важно църквата и светската власт да бъдат по-близо в трудни моменти, да ги споделят и да ги преодоляват в името на българския народ.

Негово Светейшество патриарх Неофит подари на председателя на Народното събрание икона на Св. цар Борис-Михаил Покръстител и книга за историята на Българската православна църква. Цецка Цачева прие подаръците и уточни, че те ще останат в кабинета на председателя на Народното събрание като знак за приемственост.

В срещата участваха и Варненският и Великопреславски митрополит Кирил, Митрополитът на САЩ, Канада и Австралия Йосиф и Великотърновският митрополит Григорий.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на председател и членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на управител на НЗОК

    Последни новини