Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Михаил Миков изпрати съболезнователен адрес по повод кончината на Рангел Вълчанов
01/10/2013

Председателят на Народното събрание Михаил Миков изпрати съболезнователен адрес до семейството, роднините и близките на Рангел Вълчанов.

„Истински ме натъжи вестта за кончината на големия български кинорежисьор Рангел Вълчанов. Моля, приемете моите и на депутатите от 42-рото Народно събрание най-искрени съболезнования и съчувствие по повод тежката загуба”, пише Михаил Миков. Той отбелязва, че се разделяме с едно от най-ярките имена в българско филмово изкуство. Приживе творчеството на Рангел Вълчанов се радваше на признанието и високата оценка на кинематографичната общност и публиката не само у нас, но и в чужбина, а многобройните му международни награди го направиха популярен сред ценителите на световното кино, посочва председателят на парламента. По думите му с филмите си „На малкия остров”, „Слънцето и сянката”, „Следователят и гората”, „Лачените обувки на незнайния войн”, „А сега накъде?” Рангел Вълчанов не само пишеше историята на българското кино, той създаваше неговата класика.

„Но Рангел Вълчанов за всички нас е много повече от блестящ сценарист и режисьор. Той е олицетворение на таланта, виталността и мъдростта на цялата нация, доказателството за достойното ни място в съвременната световна култура. Няма да забравим неговата чувствителност и елегантната му самоирония, които ни крепят в най-трудни моменти”, заявява председателят на Народното събрание.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

    Последни новини