Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Михаил Миков изпрати поздравителен адрес до Негово Светейшество патриарх Неофит по повод рождения му ден
15/10/2013

Председателят на Народното събрание Михаил Миков изпрати поздравителен адрес до Негово Светейшество патриарх Неофит по повод рождения му ден.

„С дълбоко уважение и почит се обръщам към Вас, за да Ви поздравя по случай Вашия рожден ден! Приемете най-искрените ми пожелания за крепко здраве, дълги години добротворна духовна дейност и всеотдайна служба в името на вярата”, пише Михаил Миков.

„В трудното ни ежедневие на изпитания и предизвикателства Вие често отправяте мъдри послания и молитви за единение. Вярвам, че всеки български гражданин от сърце цени тази Ваша искрена любов и загриженост за българския народ. Напълно споделям Вашето убеждение, че достойното бъдеще на България е в сигурността и спокойствието за утрешния ден, в пълноценния живот, в свободата и възможността за изява на способностите на всеки, в обичта и вярата”, посочва председателят на парламента.

Михаил Миков отбелязва, че отстоявайки тези добродетели и изпълнявайки тази мисия, патриарх Неофит изразява непреходните нравствени ценности на Българската православна църква, които са неизменен ориентир в стремежа за добруване и напредък на нашия народ.

„Нека силата на вярата дари Ваше Светейшество със светлина и дълголетие!”, пише в поздравителния адрес председателят на Народното събрание.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

 Обявление за провеждане на процедура за подбор на кандидати за член на Европейския комитет за предотвратяване на изтезанията и нечовешкото или унизително отнасяне или наказание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на член на Централната избирателна комисия

Избор на председател на Икономическия и социален съвет

Избор на генерален директор на Българската телеграфна агенция

    Последни новини