Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Временната комисия одобри проект на нов Изборен кодекс
17/10/2013
На последното си заседание на 17 октомври 2013 г. Временната комисия одобри проект на нов Изборен кодекс. Той ще бъде предоставен на парламентарните групи и на народните представители, за да могат да направят своите допълнения и предложения и да внесат свои законопроекти, уточни председателят на Временната комисия за изработване на проект на нов Изборен кодекс Мая Манолова и допълни, че това е предварително заявеният подход, какъвто е бил използван и в предишното Народно събрание.

Целта е до края на тази пленарна сесия да бъде приет окончателно новият Изборен кодекс, каза Мая Манолова. Това е реално и нормално, още повече предвид предстоящите избори за Европейски парламент, добави тя.

Мая Манолова смята, че комисията си е свършила работата и е изработила проект, на базата на който да бъдат изготвени и предложени законопроекти от парламентарните групи. Тя отбеляза, че проектът като цяло се подкрепя от всички парламентарни сили без ГЕРБ. Така че в чисто технически план, вместо да пишат нов закон, депутатите ще използват този и всяка група ще нанесе корекции по текстовете, с които не е съгласна, обясни председателят на Временната комисия. Надявам се, че когато започнат дебатите в пленарна зала, всяка партия ще съобрази своето поведение с очакванията на гражданите, каза тя.

В изработването на проекта на Изборен кодекс участваха гражданските организации и движения, включително и тези, които бойкотираха, направиха писмени предложения, обясни Мая Манолова. Всички организации, които имат опит в наблюдение на избори, участваха косвено и всички техни предложения са включени, добави тя.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на управител на НЗОК 2020

Избор на омбудсман

    Последни новини