Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Михаил Миков се срещна с извънредния и пълномощен посланик на Кралство Белгия Аник ван Калстер
18/10/2013

Председателят на Народното събрание Михаил Миков се срещна на 18 октомври 2013 г. с извънредния и пълномощен посланик на Кралство Белгия у нас г-жа Аник ван Калстер.

В разговора бяха засегнати широк кръг от теми, свързани с традиционно активните двустранни отношения, както и с общите интереси на България и Белгия като партньори в Европейския съюз и НАТО. Споделено бе разбирането от необходимост от по-тесни връзки между парламентарните институции, особено на ниво комисии и групи за приятелство.

Председателят на Народното събрание Михаил Миков изрази благодарност за последователната и ангажирана подкрепа на Кралство Белгия за пълноправното членство на страната ни Европейския съюз. Той посочи, че усилията на двете страни днес трябва да бъдат насочени в оползотворяването на неизползвания потенциал за партньорство, особено в сферата на търговско-икономические връзки.

Михаил Миков информира посланик Калстер за законодателната дейност на 42-рото Народно събрание и отбеляза, че към момента най-актуалните приоритети са бюджетът за 2014 г. и данъчните закони.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на управител на НЗОК

    Последни новини