Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Михаил Миков се срещна със световно известния френски учен, вирусолог и Нобелов лауреат проф. Люк Монтание
21/10/2013

Председателят на Народното събрание Михаил Миков се срещна със световно известния френски учен, вирусолог и Нобелов лауреат проф. Люк Монтание. Проф. Монтание е в България за участие в Осмата международна научна конференция „Физика, химия и биология на водата“.

Председателят на парламента връчи на госта почетен плакет на Народното събрание в знак на признателност за особено големи заслуги за научното доказване на невинността на българските медици в Либия. Вие направихте така, че тази тема да не остане само българска, а да придобие световна гласност, заяви Михаил Миков. Той определи проф. Монтание като голям приятел на България.

Проф. Монтание благодари за признанието и отбеляза, че винаги се чувства добре в България. Във връзка с основната му изследователска дейност в областта на вируса на СПИН, той посочи, че изследванията непрекъснато се разширяват и целта на учените е вече да постигнат пълно излекуване от болестта.

Председателят на парламента посочи, че участието на световноизвестния френски учен в престижен научен форум в България, посветен на водата, е силен знак към региона и Европа и доказателство за капацитета на страната ни да се включи в най-модерните изследвания на това безценно природно богатство. Михал Миков заяви, че тази проблематика е особено актуална в контекста на глобалните промени в климата и е свързана с живота на бъдещите поколения.

Председателят на Народното събрание информира госта за законодателните приоритети на българския парламент в сферата на опазването на околната среда и водите.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

 Обявление за провеждане на процедура за подбор на кандидати за член на Европейския комитет за предотвратяване на изтезанията и нечовешкото или унизително отнасяне или наказание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на член на Централната избирателна комисия

Избор на председател на Икономическия и социален съвет

Избор на генерален директор на Българската телеграфна агенция

    Последни новини