Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Министърът на финансите Петър Чобанов връчи на председателя на Народното събрание Михаил Миков законопроекта за държавния бюджет за 2014 г.
30/10/2013

Министърът на финансите Петър Чобанов връчи на председателя на Народното събрание Михаил Миков законопроекта за държавния бюджет на Република България за 2014 г.

Председателят на Народното събрание отбеляза, че след изключително напрегната работа Министерският съвет и Министерството на финансите внасят в законовия срок проекта за бюджет за 2014 г. Той  благодари на министъра на финансите за денонощните усилия на екипа на министерството и заяви, че веднага ще подпише разпореждането за разпределение на законопроекта на парламентарни комисии. Смятам, че в къси срокове проектът за бюджет ще бъде обсъден в пленарна зала на първо четене, добави Михаил Миков.

Народното събрание ще предостави 12 милиона лева в тазгодишния бюджет, съобщи на министъра на финансите Михаил Миков. Знаем, че има проблеми, знаем, че коланите се затягат във всички сектори и смятам, че Народното събрание може да направи стъпка от заложения таван на бюджета за 2013 и 2014 г. като символ на обща солидарност към всички, чиито бюджети през следващата година ще разполагат с по-малко средства.

Министърът на финансите Петър Чобанов заяви, че проектобюджетът за 2014 г. е бюджет на размразяването, на икономическия растеж и балансираното развитие на регионите. В него са залегнали основните ни приоритети в областта на образованието, на публичните инвестиции и социалното измерение, добави той. Мога да кажа, че това е възможният бюджет с оглед на наследството, което получихме, заяви финансовият министър.

Петър Чобанов благодари за намерението на Народното събрание да ограничи разходите си през 2013 г. и отбеляза, че тези средства могат да бъдат изразходвани за осигуряване на коледна добавка за пенсионерите, за здравеопазването, за бежанците.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на управител на НЗОК

    Последни новини