Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Парламентът избра Алиосман Имамов за заместник-председател на Народното събрание
12/11/2013

Парламентът избра народния представител от Парламентарната група на ДПС Алиосман Имамов за заместник-председател на 42-рото Народно събрание. Проекторешението подкрепиха 114 депутати, против бяха 103-ма, шестима се въздържаха.

Народният представител от ПГ на ДПС Четин Казак беше избран за председател на парламентарната комисия по правни въпроси. Предложението подкрепиха 108 депутати, 91 бяха против, а 13 се въздържаха. Вносител и на двете проекторешения е председателят на ПГ на ДПС Лютви Местан.

По предложение на левицата депутатите избраха Димитър Кочков от ПГ на Коалиция за България за член на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси.

Народните представители обсъдиха на първо четене законопроектите за бюджетите на държавното обществено осигуряване  и на Националната здравноосигурителна каса за 2014 г.  Гласуването на проектите ще е в началото на следващото пленарно заседание.

Парламентът започна и обсъждането на Законопроекта за държавния бюджет на Република България за 2014 г.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Избор на член на Съвета за електронни медии

    Последни новини