Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
В Народното събрание беше представена благотворителна изложба на детски рисунки „Деца помагат на деца”, организирана от Сдружение „Азбукари”
15/11/2013

Благотворителна изложба на детски рисунки „Деца помагат на деца”, организирана от Сдружение „Азбукари”, откри на 15 ноември 2013 г. председателят на Народното събрание Михаил Миков.


При представянето на експозицията Михаил Миков отбеляза, че изложбата е дело на деца, които набират средства за построяване на обществена детска площадка, адаптирана за деца със специални потребности във Велико Търново. Надявам се, че слънчевото настроение, което рисунките от изложбата могат да пренесат в дома на всеки народен представител, ще бъде предадено и на децата от Велико Търново, за които техните връстници правят този жест на благотворителност, каза председателят на Народното събрание. Желая успех на изложбата и вярвам, че с откупуването на детските картини народните представители ще пренесат радост в домовете си, но най-вече ще дарят радост на децата, чиито смях ще оглася новата детска площадка, добави той.


Председателят на Сдружение „Азбукари” Цвета Кирилова отбеляза, че в изложбата са включени рисунки на деца от цялата страна, които са интерпретирали темата „Вярвам в теб”. Във Велико Търново живеят 500 деца с увреждания, които няма къде да играят, и затова Сдружение „Азбукари” се надява да набере средства за изграждането на специализираната площадка в града. Неправителствената организация вече е направила първата подобна площадка в София. Надявам се тази кауза да се разпространи, да се мултиплицира и да можем да създадем повече такива детски кътчета в цяла България, добави Цвета Кирилова.


На откриването на изложбата учениците от вокална група „Щурче” към 144 СОУ „Народни будители” изпълниха химна на сдружение „Азбукари” – „Вярвам в теб”.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини