Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
На следващо заседание Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси ще изслуша народните представители от ПГ на ПП ГЕРБ Бойко Борисов и Десислава Атанасова във връзка с постъпили в комисията сигнали
28/11/2013
На следващо заседание Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси ще изслуша народните представители от ПГ на ПП ГЕРБ Бойко Борисов и Десислава Атанасова във връзка с постъпили в комисията сигнали.

На заседанието на комисията на 28 ноември 2013 г. депутатът от ПГ на ПП ГЕРБ Емил Радев отбеляза, че е обществено достояние информацията, че на Бойко Борисов е направена хирургична интервенция и не може да се движи. Председателят на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси Волен Сидеров предложи изслушването да бъде отложено за следващо заседание на комисията, на което народният представител ще може да дойде.

В Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси не се явиха народният представител от ПГ на ПП ГЕРБ Десислава Атанасова и нейният съпруг Красимир Атанасов. По думите на депутата от „Атака” Илиан Тодоров след като Десислава Атанасова влиза в политиката, фирмата на съпруга й е спечелила обществени поръчки за близо 2 милиона лева.

Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси обсъди и сигнал по отношение на депутата от ПГ на „Коалиция за България” Антон Кутев. В него се посочва, че народният представител е участвал в Комисията по раздържавяване на ЕРП-тата и след това е бил член на Борда на директорите на ЧЕЗ България, където получавал възнаграждения в особено големи размери. Народните представители решиха да поискат информация във връзка със сигнала от Държавната комисия по енергийно и водно регулиране. Ако има достатъчно данни от ДКЕВР и други държавни органи, че Антон Кутев е участвал в раздържавяването на ЕРП-тата, предлагам той да бъде изслушан от комисията, заяви депутатът Кирил Добрев.

Депутатът от ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ съобщи на заседанието на комисията, че е получил сигнал за конфликт на интереси срещу депутата от ПГ на ПП ГЕРБ Снежина Маджарова. Сезирам комисията, защото се твърди, че като председател на Общински съвет Бургас, Маджарова е била съвносител на законопроекти, които имат пряко отношение към дейността й, заяви той. Мустафа Карадайъ предложи този сигнал да бъде изпратен към Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.

Срещу това възразиха народните представители от ПГ на ПП ГЕРБ Емил Радев и Снежина Маджарова, които настояха да бъде следвана досегашната практика в работата на комисията и първо да се види дали има правни аргументи и достатъчно данни по постъпилия сигнал.

По предложение на народния представител от „Коалиция за Бългаиря” Кирил Добрев комисията реши да изиска информация от Областната дирекция на вътрешните работи – Ботевград и Икономическа полиция по постъпил сигнал за нарушения на кмета на Ботевград.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

    Последни новини