Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на парламента Михаил Миков призова народните представители да се присъединят към скръбта на световната демократична общност по повод смъртта на Нелсън Мандела
06/12/2013

Председателят на Народното събрание Михаил Миков призова народните представители да се присъединят към скръбта на световната демократична общност по повод смъртта на бившия президент на Южна Африка и носител на Нобеловата награда за мир Нелсън Мандела.

Скърбим за една от най-големите политически фигури на нашето съвремие, отбеляза председателят на парламента в началото на пленарното заседание.

Мандела бе ревностен и неуморен борец за правда, вдъхновен лидер, олицетворяващ хуманизма, свободата и равноправието, заяви още Михаил Миков. По думите му големият лидер Мандела е завещал наследство – вдъхновяващ пример, ключов ориентир за днешните и бъдещите поколения лидери. Делото му е безценен урок за тези, които имат волята да направят света по-добър и по-справедлив, свят, в който човешките права, свободата и мира са най-висши цености, отбеляза още председателят на Народното събрание.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини