Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Михаил Миков откри традиционната фотоизложба „Парламентарната година през погледа на фоторепортерите” и възстановеното Източно крило на сградата на парламента на пл. „Княз Александър І”
18/12/2013

Председателят на Народното събрание Михаил Миков откри традиционната фотоизложба „Парламентарната година през погледа на фоторепортерите”. Тази година изложбата представя 20 пана с любопитни и знакови моменти от работата на 42-рия парламент през изминалата 2013 г.

Експозицията е разположена във възстановеното Източното крило на сградата на Народното събрание на пл. „Княз Александър І” 1, което бе открито днес. Там е новият официален вход на сградата. Обособени са също пресцентър, пресклуб, четири заседателни зали, зала за видеоконферентна връзка.

На тържественото събитие присъстваха бившите председатели на парламента Цецка Цачева, Георги Пирински, Огнян Герджиков и Борислав Великов. Сред гостите бяха дипломати, министри и народни представители.

„За да изглежда Източното крило по този начин принос имат и председателите преди мен, но на мен се падна честта и удоволствието да го открия”, обърна се Михаил Миков към предшествениците си.

„В изложбата има закачки, емоции, които не винаги се долавят от сериозните наблюдатели. Парламентът е жив организъм и отношенията между хората в него са изключително важни и дават неговия специфичен характер”, каза Михаил Миков.

Той благодари на парламентарните фоторепортери, които „дават възможност на народните представители, увлечени в по-сериозни неща, да видят втория план на живота.”

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини