Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на парламента Михаил Миков изпрати съболезнователни писма до председателите на Съвета на федерацията и на Държавната Дума на Русия Валентина Матвиенко и Сергей Наришкин по повод терористичните атентати във Волгоград
30/12/2013

Председателят на Народното събрание Михаил Миков изпрати на 30 декември 2013 г. съболезнователни писма до председателите на Съвета на федерацията и на Държавната Дума на Федералното събрание на Руската федерация Валентина Матвиенко и Сергей Наришкин по повод терористичните атентати в южния руски град Волгоград, при които загинаха десетки и бяха ранени множество мирни граждани.

„България решително осъжда кървавите нападения, които са грубо посегателство срещу демокрацията и съвременната цивилизация. Няма и не може да има оправдание за подобни действия срещу живота на невинни хора”, заявява в писмата председателят на Народното събрание.

Тези брутални и варварски посегателства за пореден път показват, че световната демократична общност трябва още по-решително да обедини усилията си в безкомпромисната борба срещу тероризма, посочва Михаил Миков. В писмата той изразява своята най-искрена приятелска и човешка съпричастност и солидарност към семействата и близките на загиналите и искрена надежда за скорошно възстановяване на ранените граждани.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини