Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Михаил Миков изпрати съболезнователен адрес по повод кончината на проф. Дойно Дойнов
20/01/2014

Председателят на Народното събрание Михаил Миков изпрати съболезнователен адрес до семейството, роднините и близките на големия български историк проф. Дойно Дойнов.

«България се раздели с уважавана личност и забележителен учен - вдъхновяващ образец на гражданско и интелектуално достойнство. Проф. Дойнов остави ярка диря в българската историческа наука. Той не само посвети десетилетия на събирането и изследването на архиви и документи за Апостола на свободата Васил Левски, а като председател на Общобългарския комитет «Васил Левски» вложи цялата си енергия и ентусиазъм за популяризирането на делото му», пише председателят на парламента. Той отбелязва, че няма да бъде забравена и обичта, с която проф. Дойнов възпитаваше и напътстваше младите учени и изследователи.

«Сигурен съм, че неговите високи нравствени идеали ще се предават на новите поколения, които ще черпят сили и вдъхновение от таланта, мъдростта и интелектуалния потенциал на проф. Дойно Дойнов. Ще го запомним и с активната му и ангажирана подкрепа за реализирането на множество родолюбиви инициативи на Народното събрание, посветени на Възраждането, парламентаризма и българската държавност», посочва председателят на Народното събрание.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини