Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Михаил Миков се срещна с новоназначения извънреден и пълномощен посланик на Република Турция Сюлейман Гьокче
31/01/2014

Председателят на Народното събрание Михаил Миков се срещна на 31януари 2014 г. с новоназначения извънреден и пълномощен посланик на Република Турция Сюлейман Гьокче.

В проведения разговор бе потвърдено, че отношенията между България и Турция са съюзнически, приятелски и добросъседски, а двустранният диалог е в най-доброто си състояние за последните десетилетия. В тази връзка председателят на парламента Михаил Миков отбеляза, че предизвикателство за двете страни е да конкретизират областите на сътрудничество и да оползотворяват по най-добрия начин потенциала за взаимоизгодно партньорство, така че гражданите да почувстват ползите от него.

Той пожела успех в дипломатическата мисия на посланик Сюлейман Гьокче.

Турският дипломат предаде поздравите на председателя на Великото национално събрание Джемил Чичек, както и покана към Михаил Миков да посети Турция начело на официална парламентарна делегация.

Според Михаил Миков съседството дава възможности за по-чести контакти между двете страни – на парламентарно ниво, на ниво комисии и групи за приятелство.

Налице е подчертано желание и от двете страни за активни търговско-икономически отношения, за засилено сътрудничество в областите на енергетиката и инфраструктурата, стана ясно по време на срещата.

България и Турция са заинтересовани да дават осезаем принос за всяка инициатива, която да гарантира стабилност и просперитет в региона, бе споделено още в разговора.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини