Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Михаил Миков и народни представители участваха на 6 май 2014 г. в тържествата повод Деня на храбростта и празника на Българската армия. Церемонията се състоя пред паметника на Незнайния воин в София. Отслужен бе тържествен водосвет на бойните знамена и знамената-светини на Българската армия.
06/05/2014
Председателят на Народното събрание Михаил Миков и народни представители участваха на 6 май 2014 г. в тържествата по повод Деня на храбростта и празника на Българската армия. Церемонията се състоя пред паметника на Незнайния воин в София. Отслужен бе тържествен водосвет на бойните знамена и знамената-светини на Българската армия. Ритуалът, посветен на християнския празник Гергьовден, който се чества като празник на Българската армия, отслужи Негово Светейшество патриарх Неофит. Той поздрави българските военни с празника и ги благослови, след което поръси със светена вода армейските знамена. Народът ни винаги е търсил молитвената защита на Св. Георги, а българският воин се е вдъхновявал от подвига му, въздигайки молитва към него в трудните мигове на битките за отстояване на родната земя и защитата на българската чест, посочи  в словото си Патриарх Неофит.

Президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Росен Плевнелиев прие строя на почетния караул.  Поднесен бе венец на Паметника на Незнайния воин. Гвардейският духов оркестър изпълни националния химн. Сред присъствалите на церемонията бяха също вицепремиерът и министър на външните работи Цветлин Йовчев, министърът на отбраната Ангел Найденов, началникът на отбраната ген. Симеон Симеонов, президентът Желю  Желев /1990-1997/, бившият премиер Симеон Сакскобургготски, депутати, висши военни, дипломати, ветерани, граждани.

Ритуалът завърши с тържествен марш на гвардейците. По-късно председателят на парламента присъства на военния парад на представителните части на Българската армия на площад "Княз Александър Първи“
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на управител на НЗОК 2020

Избор на омбудсман

    Последни новини