Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Михаил Миков се срещна с ръководителя на Россътрудничество Константин Косачев
08/05/2014

Председателят на Народното събрание Михаил Миков се срещна с ръководителя на Россътрудничество Константин Косачев, който е на посещение в България. Обсъдени бяха теми, свързани с развитието на двустранното сътрудничество, парламентарната дипломация и кризата в Украйна.


Председателят на парламента приветства госта и оцени визитата му като възможност за задълбочаване на културните и образователните отношения между двете страни. Михаил Миков заяви, че България цени изключително отношенията си с Русия, които имат дълбоки исторически корени, а днес почиват на прагматизъм и равноправие. Един от основните приоритети за нас остава развитието на търговско-икономическите отношения, подчерта Михаил Миков.


Основно място в разговора бе отделено на събитията в Украйна. В тази връзка председателят на Народното събрание информира госта за приетото днес от Комисията по външна политика становище, в което се изразява дълбока тревога от задълбочаването на кризата, довело до нови жертви. Гостът представи позицията на своята страна по кризата и изрази опасения относно негативните последствия от нея в европейски и глобален план.


Михаил Миков акцентира върху изразения в становището на парламентарната външна комисия призив за възобновяване на четиристранния женевски диалог, който спешно да обсъди механизъм за прилагане на мерките, насочени към деескалация на напрежението в Украйна.


Председателят на парламента изрази загрижеността на българската страна за възможно нарушение на баланса на енергийни източници в региона. В тази връзка той потвърди интереса на България за реализиране на проекта „Южен поток“.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

    Последни новини