Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Народното събрание е домакин на благотворителна изложба в подкрепа на децата на работници, загинали при трудови злополуки
09/05/2014

Народното събрание е домакин на благотворителна изложба в подкрепа на децата на работници, загинали при трудови злополуки. Изложбата живопис на Милена Велчева „Време за брод” откриха председателят на Народното събрание Михаил Миков и президентът на Конфедерацията на независимите синдикати в България Пламен Димитров.

Представянето на експозицията е под патронажа на министъра на културата Петър Стоянович и е организирано със съдействието на Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов”.

Художничката Милена Велчева е носител на наградата „Златен витяз”. Представената в парламента експозиция включва 25 платна, сред които „Синя мадона”, „Червена мадона”, „Мадона с ябълка”, „Параклис в Родопа”, „Езеро в Пирин”, „Гложенският манастир”, „Плодове”.  В изложбата са представени и модерни портрети на хан Аспарух, Ботев и Левски.

С поетичната си книга „Берач на рози” гост с автограф беше Иля Велчев.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

    Последни новини