Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Народният представител от Коалиция за България Румен Гечев беше избран за председател на Комисията по икономика, инфраструктура и енергетика към новоучредената Парламентарна асамблея на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа
11/05/2014
Народният представител от Коалиция за България Румен Гечев беше избран за председател на Комисията по икономика, инфраструктура и енергетика към новоучредената Парламентарна асамблея на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ). Това стана през последния ден от учредителната сесия на Асамблеята, която се проведе в Букурещ.

На форума в румънската столица, на който беше учреден нов формат за интерпарламентарно сътрудничество, участваха председателят на Народното събрание Михаил Миков и народните представители Филип Попов, Румен Гечев и Дурхан Мустафа.

В новоучредената Парламентарна асамблея на ПСЮИЕ ще има три тематични комисии: по икономика, инфраструктура и енергетика, по правосъдие, вътрешни работи и сътрудничество в областта на сигурността и по социално развитие, образование, изследания и наука.

Изборът на Румен Гечев за председател на една от най-важните комисии в новоучредената Асамблея е голямо признание за България и съществременно постът е натоварен с много очаквания за активна и резултатна работа, коментира председателят на парламента Михаил Миков.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

    Последни новини