Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
По повод тежката злополука във въгледобивната мина в Западна Турция председателят на Народното събрание Михаил Миков изпрати съболезнователeн адрес до председателя на Великото национално събрание на Турция Джемил Чичек
14/05/2014

По повод тежката злополука във въгледобивната мина в Западна Турция председателят на Народното събрание Михаил Миков изпрати съболезнователeн адрес до председателя на Великото национално събрание на Турция Джемил Чичек.

Председателят на парламента изказва най-дълбоки съболезнования във връзка с трагедията, помрачила турската страна и потопила в скръб много семейства.

„Скърбим за жертвите на тази безпрецедентна трагедия. Народът на съседна и приятелска България е дълбоко съпричастен и солидарен заедно с вас в тези мигове на тежки изпитания”, пише в съболезнователния адрес председателят на Народното събрание.

„В момента най-голяма грижа е съдбата на миньорите, които са все още под земята. Искрено се надявам, че с решителните усилия на спасителните екипи животът им ще бъде спасен“, се казва още в писмото.

Михаил Миков изразява и своята увереност, че държавните институции в Турция няма да пожалят сили и ще направят всичко възможно, за да облекчат страданията на засегнатите от тежката злополука и за преодоляване на последствията.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини