Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Михаил Миков връчи плакет на първия български световен рекордьор в тежката атлетика
16/05/2014

Председателят на парламента Михаил Миков връчи почетен плакет на Народното събрание на щангиста Богомил Петров, който преди 50 години поставя първия български световен рекорд в тежката атлетика.

Половинвековната годишнина бе отбелязана на официална церемония във Видин днес, на която освен Михаил Миков присъстваха видинският митрополит Дометиан, областният управител на Видин инж. Кръстьо Спасов, легендарният български щангист Нораир Нурикян и многобройни гости.

„Познавам Богомил Петров от доста години, той винаги излъчва енергия, сила и оптимизъм. Той е роден рекордьор. Има невероятна любов към спорта, природата, към красивите неща от България и специално към Видинския край”, каза Михаил Миков.

Богомил Петров поставя световния рекорд на 17 май 1964 г. по време на софийското градско първенство, което се провежда на стадион „Васил Левски”. Тогава той подобрява съществуващия до момента световен рекорд, като вдига 140 кг и това му осигурява виза за Олимпийските игри в Токио през 1964 г.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

 Обявление за провеждане на процедура за подбор на кандидати за член на Европейския комитет за предотвратяване на изтезанията и нечовешкото или унизително отнасяне или наказание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на член на Централната избирателна комисия

Избор на председател на Икономическия и социален съвет

Избор на генерален директор на Българската телеграфна агенция

    Последни новини