Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Михаил Миков изпрати съболезнователни адреси до председателя на Скупщината на Сърбия и до председателите на двете камари на парламента на Босна и Херцеговина
21/05/2014

Председателят на Народното събрание Михаил Миков изпрати съболезнователни адреси до председателя на Скупщината на Сърбия и до председателите на двете камари на парламента на Босна и Херцеговина по повод разрушителните наводнения.

«С дълбока загриженост следя новините за опустошителните наводнения в съседна Сърбия. Покрусени сме от многобройните човешки жертви, които причинява водната стихия. В този тежък за Вашата страна момент позволете ми да изразя най-искрена приятелска и човешка съпричастност и солидарност. Уверявам Ви, че скърбим заедно с вас в тези мигове на тежки изпитания», пише Михаил Миков до председателя на Народната Скупщина на Република Сърбия Мая Гойкович.

«Продължаваме да следим обстановката и силно се надяваме, че обединените усилия на спасителните служби, медицинските екипи и притеклите се на помощ многобройни цивилни граждани ще помогнат за спасяването на хора от пострадалите райони и възстановяване на ранените», заявява председателят на Народното събрание. Едно такова бедствие оставя последствия върху живота на хората дълго време, но вярвам, че с подкрепата и солидарността на всички граждани, както и на приятелски страни, сред които е и България, последиците от тази огромна по мащабите си трагедия скоро ще бъдат преодолени, допълва той.

В съболезнователния адрес до председателя на Камарата на представителите на Парламентарната Скупщина на Босна и Херцеговина Милорад Живкович Михаил Миков изразява най-искрени съболезнования за жертвите и огромните щети. «Изразявам нашата съпричастност и солидарност с близките на загиналите и желаем бързо въстановяване на пострадалите», заявява председателят на парламента.

«Българската държава прави всичко възможно, за да ви помогне в този тежък за вас момент. Вярвам, че нашите спасители и медицински екипи ще окажат навременна и професионална помощ на вашите служби. В такива тежки дни е важно да си припомним, че когато сме заедно, можем да решим общите проблеми, независимо от границите, които ни разделят», пише Михаил Миков. «Убеден съм, че страната ви ще намери сили да се справи в бедствието и нормалният ритъм на живот в най-скоро време ще бъде възстановен», допълва той.

Председателят на Народното събрание изпрати съболезнователен адрес до председателя на Камарата на народите на Парламентарната Скупщина на Босна и Херцеговина Драган Чович. «Покрусени сме от голямата трагедия, която дълбоко засегна народа и страната ви, причинявайки жертви и огромно страдание”, заявява Михаил Миков. «Споделяме и разбираме мъката и страданието на пострадалите, тъй като България също бе сполетяна от подобни наводнения, които изправиха един от най-бедните региони на страната ни пред изключително големи социални и икономически трудности», отбелязва Михаил Миков.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

 Обявление за провеждане на процедура за подбор на кандидати за член на Европейския комитет за предотвратяване на изтезанията и нечовешкото или унизително отнасяне или наказание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на член на Централната избирателна комисия

Избор на председател на Икономическия и социален съвет

Избор на генерален директор на Българската телеграфна агенция

    Последни новини